Sado Đugum iz Tomislavgrada osuđen zbog prijetnji pjevačici Tei Tairović

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivicu optuženog Sade Đuguma iz Tomislavgrada, zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu T. T.

Kako je potvrđeno za “Avaz” riječ je o pjevačici Tei Tairović. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je zamjenik glavnog kantonalnog tužitelja Mladen Hrstić.

Kazna od tri mjeseca

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Sado Đugum je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Sado Đugum se teretio da je, nakon što je u ožujku 2018. godine oštećena T. T. raskinula s njim ljubavnu vezu, više puta, putem telefona s više brojeva oštećenoj upućivao ozbiljne prijetnje po njen život i tijelo, te je uznemiravao.

Putem telefona prethodno joj je 1. ožujka 2018. godine poslao fotografiju ženskog lica s ozljedama, kako bi zastrašio oštećenu, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri.

Presuda nepravomoćna

”Dana 21.04.2018. godine u Ulici Vukovarska b.b. općina Posušje, u blizini diskoteke ‘Gaudeamus’, ispred motela ‘Penava’ u kojem je te prilike odsjela T. T., nakon što je istu sa svog mobilnog telefona nazvao, rekao joj je da siđe ispred navedenog motela kako bi razgovarali i kako bi joj on predao neke njene osobne stvari, a nakon što je T.T. to odbila, ponovno joj je ozbiljno zaprijetio da će joj napraviti problem u klubu dok bude pjevala i da će je prebiti i ošišati naćelavo, na koji način da je počinio predmetno kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ F BiH” – navodi se u priopćenju Tužiteljstva ZHK.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo ulaganja žalbe o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu.