Strava u Nizozemskoj: Beba ostavljena u automobilu pronađena mrtva, jedan muškarac priveden

Beba koja je pronađena ostavljena u automobilu na cesti u Rotterdamu proglašena je mrtvom, a jedan muškarac je priveden, priopćila je nizozemska policija.

Skupina policajaca, bolničara i vatrogasaca pojurila je prema Vlaardingwegu u okrugu Overschie nešto poslije 17 sati. Bebino stanje je već bilo loše kada je razbijeno stražnje staklo na suvozačevoj strani.

Vozilo, Audi Q2, navodno je imalo belgijske registarske oznake, piše NL Times.

Priveden osumnjičeni
Djelatnici hitne službe također su na mjesto događaja helikopterom poslali medicinsku traumatologiju. No pokušaji oživljavanja bebe bili su neuspješni. “Nažalost, dijete je umrlo. Policija istražuje okolnosti”, izvijestila je policija Rotterdama na X.

Policija nije odmah otkrila povezanost osumnjičenika s vozilom i djetetom. Priveden je u područnu policijsku postaju, gdje je trebao biti ispitan.

Vani je temperatura bila nešto viša od 20 Celzijevih stupnjeva kada je dijete pronađeno u Audiju. U sličnim uvjetima, temperatura u kabini zatvorenog vozila može porasti do 30 stupnjeva unutar 10 minuta, 40 stupnjeva unutar 35 minuta, a može se približiti 50 stupnjeva nakon 90 minuta.

Rizik od toplinskog udara počinje kada središnja tjelesna temperatura poraste iznad 39 stupnjeva, prema RIVM-u. Situacija može postati ozbiljna ili smrtonosna jer tjelesna temperatura dosegne 42 stupnja.

Večernji.ba

Vrtlarija Šarić Livno