Studentice koje su veličale Ratka Mladića nastavljaju školovanje u Beogradu

Studentice Univerziteta u Sarajevu školovanje nastavljaju u Beogradu te će biti stipendisti države Srbije.

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentice Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su negirale genocid u Srebrenici i veličale ratnoh zločinca krvnika Ratka Mladića, danas su u Istočnom Sarajevu održale konferenciju za medije i to u Administrativnom centru Vlade RS.

Kažu da su izložene medijskom linču zbog čega će školovanje nastaviti u Beogradu.

Glavni direktor “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na ‘Akedemiji za nacionalnu bezbjednost‘ u Beogradu.

Inače, Vulin je prije nekoliko dana dospio na crnu listu SAD.

– Slađana i Valentina bit će stipendiste države Srbije i bit će im osiguran smještaj u studentskom domu, dok će ostatak financijskih troškova studija snositi poduzeće Sarajevo-gas – rekao je Elek.

Studentice, koje su uradile kazneno djelo po zakonu koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, zapravo su nagrađene za veličanje ratnih zločinaca. Za njih je, kažu, nastavak školovanja u Sarajevu nemoguć, gradu koji je od istih i slučnih zločinaca poput Mladića bio pod opsadom.

Dnevnik.ba