VIDEO / Slavlje na ulicama Sarajeva nakon Erdoganove pobjede na izborima u Turskoj

Slavlje na ulicama Sarajeva, nakon pobjede Erdogana na izborima u Turskoj nastavilo se u večernjim satima.Erdoganove pristalice okupile su se u Starom Gradu u Sarajevu.

Državljani Turske koji borave u Bosni i Hercegovini večeras su na sarajevskim ulicama proslavili izbornu pobjedu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je danas u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio protivkandidata Kemala Kilicdaroglua.

Slavlje je započelo ispred Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) na Ilidži, odakle su u koloni automobila sa državnim zastavama Turske i Bosne i Hercegovine, kao i zastavama AK Partije te fotografijama predsjednika Erdogana, krenuli ka centru grada.

Kolona vozila kratko se zaustavila na platou ispred Vijećnice, potom na Baščaršiji ispred Sebilja, a potom i u Titovoj ulici, na mjestu gdje je preksinoć tragično poginula mlada doktorica Azra Spahić.

Tu su odali počast tragično stradaloj djevojci i položili cvijeće.

Predsjednik Vrhovne izborne komisije Republike Turske Ahmet Yener saopćio je da je nakon današnjeg drugog kruga predsjedničkih izbora u toj zemlji prebrojano 75,42 posto glasova i da je u vodstvu aktualni predsjednik države i kandidat Narodnog saveza Recep Tayyip Erdogan.