Vozačica kamiona koja ima samo 19 godina izazvala veliki kaos, više je ozlijeđenih

Četiri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u prometnoj nesreći koja se u subotu kasno navečer dogodila u Svilaju, a koju je izazvala 19-godišnja vozačica kamiona.

Vozeći neprilagođenom brzinom Županijskom cestom, teretnim je automobilom prešla na travnatu površinu i udarila u osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka koji je bio parkiran uz rub kolnika na kolnom ulazu.

Automobil, iz kojega su ranije izašli vozač (69) i putnica (62), od siline udara je odbačen i udario je u drugi automobil koji je bio parkiran na istom kolnom ulazu. Vozač (31) tog automobila bio je na kolnom ulazu kao pješak.

U taj je automobil kamionom udarila i 19-godišnjakinja, a potom i u pješake u dobi od 69, 62 i 31 godine.

Teško je ozlijeđen 69-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, a potom je prevezen na daljnje liječenje u KBC Osijek.

Lakše ozlijeđene 62-godišnjakinja i 19-godišnjakinja puštene su kući nakon pružene liječničke pomoći, dok je također lakše ozlijeđeni 31-godišnjak zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alkotest 19-godišnje vozačice je bio negativan. Policija protiv nje podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je u nedjelju PU brodsko-posavska.