HDZ Tomislavgrad o istupanju Marije Bagarić iz stranke

Nakon što je jučer Marija Bagarić poslala priopćenje da istupa iz HDZ-a, želi da ju se briše iz članstva i ne želi sudjelovati u foteljaštvu i antihrvatskim rabotama, oglasio se danas HDZ Tomislavgrad.

“Poštovana gospođice Bagarić, putem Vašeg priopćenja za medije saznali smo za Vašu želju za brisanjem iz članstva HDZ-a BiH. U istom priopćenju navodite kako ste nedavno podnijeli ostavke “na rukovodeća mjesta unutar HDZ-a BiH”.

Budući da se u toj rečenici očito radi o množini, ovim putem Vas pitamo koje je to još rukovodeće mjesto osim predsjednice mladeži?

Postavljamo vam i pitanja koja su to događanja posljednjih mjeseci na osnovu kojih ste opet “promijenili gledište o našem Općinskom i Županijskom odboru” i što je za Vas “neprihvatljiv pokušaj vraćanja političke moći u Livno”?

Odnosi li se to mozda na činjenicu da svih 5 zastupnika HDZ-a BiH u županijskoj skupštini prvi put u povijesti dolaze iz 5 različitih općina?

Ili je to činjenica da je Vama osobno ukazana prilika da s drugog mjesta i 301 osvojen glas postanete zastupnica, a Vaš kolega s liste iz Livna nije ušao u skupštinu s 875 glasova?

O veličini Vašeg osobnog rezultata najbolje govori činjenica da su Vaši prethodnici u posljednja dva izborna ciklusa, na istoj poziciji na listi HDZ-a BiH imali 2.113 i 2.364 glasa.

U svom priopćenju dalje navodite da su “stranku uzurpirale osobe bez ikakvog iskustva i rezultata iza sebe”. Trenutno vodstvo stranke zajedno ima više godina iskustva na rukovodećim pozicijama u realnom sektoru nego što Vi imate godina.

A što se tiče izbornih rezultata, trenutno rukovodstvo Općinskog odbora čine bivši i sadašnji vijećnici Općinskog vijeća koji su na lokalnim izborima imali više glasova nego Vi na općim izborima.

Na kraju izražavamo znatiželju koliko dugo ćete djelovati samostalno odnosno, koliko vremena će vam trebati da finalizirate raniji napravljeni dogovor s drugim političkim akterima”, kažu iz OO HDZ BiH Tomislavgrad.

Hercegovina.info

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno