Sprema li se iznenađenje? Let 3 uvjerljivo vodi u anketi poznatog europskog portala

“Mama ŠČ” dosad je prikupila skoro 4000 glasova eurovizijskih fanova, što je gotovo 38 posto glasova svih zemalja. Na drugom mjestu je Norveška s 12.05 posto, treće mjesto drži Španjolska s 8.65 posto, četvrto Italija 8.52, a peto Češka sa 7.15 posto

“Peteročlani rock sastav Let 3 poznat je po šokantnim nastupima uživo i vulgarnim tekstovima. Njihov nastup na Dori bio je divlji – ali to je samo naznaka outré stila po kojem su poznati. Čini se da se rugaju totalitarizmu i autoritarnim vođama. Hoće li Europa shvatiti šalu?”, stoji u opisu njihovog videa na Wiwiblogsu.

O iznimnom zanimanju za ovaj HRT-ov spektakl također govori i podatak o visokom udjelu u gledanosti (SHR) od 42 posto, nešto manje od polovice svih onih koji su o tom trenutku bili pred svojim malim ekranima. Osim linearnih medija, Dora se pratila i putem društvenih mreža, pa je tako na HRT-ovom YouTube kanalu posvećenom Dori u ponedjeljak poslijepodne ukupno bilo više od 1,6 milijuna pregleda pobjedničke pjesme „Mama ŠČ“ grupe Let 3.

Hrvatska radiotelevizija angažirala je velike produkcijske kapacitete kako bi subotnji spektakl iz Opatije bio na visokoj razini, uključujući vrhunsku rasvjetu, LED ekrane, proširenu stvarnost te velik broj kamera. Let 3 istaknuli su se u Opatiji svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom.
Članovi grupe na pozornici prvo su se pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

Inače, izravan prijenos Dore, izbora hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije 2023. u subotu navečer iz Opatije na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) bio je najgledaniji sadržaj na svim televizijama toga dana kojeg je gledalo 23,37 posto opće populacije (AMR) – objavili su s HRT-a.

Večernji.ba